Handsock Toyyibah

👍🏻 *Handsock Toyyibah* 👍🏻 (Plain)
💘Meterial Lycra High Quality

💘Selesa & Tidak Panas

💘Panjang hingga siku

💘Freesize (Fit S – L)

💘 Hitam, Dark Choc, Meroon, Dusty Pink…
📦 Borong Rm70 sedozen (12psg)

🛍 Retail Rm10 sepsg 
🚚 Pos Sem Rm7 / SS Rm10 (SS borong Rm12 pos)
🚀 Borong 5 dozen keatas Special Price**

Istilah Minyak Wangi

Istilah Minyak Wangi : Perbezaan di antara PARFUM, EDP, EDT & EDC
Istilah Minyak Wangi : Perbezaan di antara PARFUM, EDP, EDT & EDC
(Faktor Ketumpatan juga penentu harga sesuatu haruman)

 

Sering kita lihat banyak minyak wangi di pasaran dan kita juga terkadang kala keliru dengan istilah yang dicetak pada botol dalam minyak wangi ini. Ada istilah eau de perfume atau eau de toilette. Untuk itu kami ingin kongsikan sedikit sebanyak mengenai istilah minyak wangi ini agar memudahkan anda memilih jenis pewangi pada masa akan  datang.

.

Istilah Parfum / Minyak Wangi

Pada botol pewangi wangian sering tertulis label ‘parfum’, ‘eau de parfum’, ‘eau de toillette’ atau ‘body splash’. Mungkin banyak dari Anda masih bingung, kandungan apakah itu dan berpengaruhkah pada ketahanan aromanya?

.Label-label tersebut ternyata berkait rapat dengan kadar kandungan pati parfum. Semakin tinggi tingkat patinya, maka semakin lama pula wangian tersebut bertahan dan tentunya, semakin mahal harganya.
.

Parfum (Pure Perfume) – Kadar Ketumpatan  patinya mencapai 16%-30%, dan asli tanpa campuran alkohol. PARFUM adalah pati minyak wangi yang paling kuat dan paling mahal. Tahan lebih lama sehingga 6-8 jam bergantung kepada jenis kulit.  Jika anda mengenakan wangian ini, bukan sahaja tubuh akan berbau harum malah boleh dihidu dari jarak yang cukup jauh dan tahan lama.

.

Jangan menyemburkan semburan parfum ke baju kerana teksturnya yang berminyak dapat meninggalkan noda. Cukup dengan oleskannya sedikit di nadi tangan dan belakang telinga. 

.Eau de Perfume -Kadar Ketumpatan patinya mencapai  8%-16%. EDP atau Eau De Parfum mengandungi pati yang kurang pekat daripada Parfum. Tahan sehingga 3-5 jam. Ia mempunyai kandungan alkohol yang sedikit, aroma wanginya tahan lama dan kuat. Selalunya lebih sesuai digunakan pada malam hari, terutama untuk menghadiri acara formal.

.Eau de Toilette – Kadar Ketumpatan  patinya mencapai 5%-8%. EDT atau Eau De Toilette merupakan minyak wangi yang lazim didapati di pasaran. Tahan sehingga 2-4 jam. Wangian ini berada setingkat diatas cologne. Kandungan alkoholnya kurang sedikit berbanding dengan cologne. Untuk kesegaran yang bertahan lama, wangian jenis ini adalah pilihan yang sesuai kerana aromanya ringan, tidak terlalu tajam dan sesuai untuk banyak acara mahu pun saat bersantai bersama teman.

.

Eau de Cologne – -Kadar Ketumpatan patinya mencapai 3%-5%. EDC atau Eau De Cologne adalah minyak wangi yang paling lemah dan kebiasaannya dipasarkan kepada lelaki. Tahan sehingga 2 jam. Jenis wangian ini yang paling ringan jika dibandingkan dengan yang lain. Amat sesuai digunakan di bagian tubuh, untuk menyegarkan dan memberikan aroma harum setelah mandi. Biasanya wangian ini beraroma menyegarkan. Contohnya kita boleh dapati pada tisu basah yang sesuai digunakan sebagai penyegar selepas melakukan sebarang aktiviti.

.

Eau Fraiche / Body Splash

Eau Fraiche biasanya disebut dengan istilah Perfume BodyMist atau Body Splash. Ia memiliki kadar pati terendah di antara semua jenis parfum , dengan campuran kurang dari 3% dan bertahan hanya sekitar 1 jam saja.  Wanginya tidak bertahan lama dan cepat menguap, karena kadar alkoholnya yang tinggi. Sama seperti eau de cologne, body splash lebih sesuai dipakai untuk mengharumkan tubuh.
 

Kita sering menjumpai jenis EDP dan EDT. Perlu kita pahami bahwa tidak semua parfum tersedia dalam 2 jenis ini. Untuk parfum wanita sebagian besar berjenis EDP, sebaliknya untuk lelaki sebagian besar berjenis EDT.

.

Umumnya, parfum jenis EDP lebih tahan lama daripada EDT. Namun ketahanan aroma sebuah parfum dipengaruhi oleh banyak hal. Salah satunya jenis aroma dari parfum tersebut. Ada yang kuat, sedang, dan halus. Ada parfum berjenis EDP yang jenisnya halus, tentunya ia tidak akan bertahan lama. Banyak juga jenis EDT yang aromanya kuat sehingga aromanya bertahan lama.

.

Kebanyakkan  produk wangian mengandung alkohol. Jadi, semakin tinggi kadar kepekatan pati parfum semakin sedikit kadar alkoholnya. Karena sifat alkohol yang menguap, fungsi alkohol disini untuk membantu menyebarkan aroma parfum agar tercium oleh orang-orang di sekitar Anda.

.

Selain itu, walaupun kadar kepekatan pati parfum mempengaruhi berapa lama wangian dapat bertahan pada tubuh Anda,  Selain itu kondisi kulit kita juga mempengaruhi ketahanan parfum tersebut.  Misalnya, mereka yang memiliki kulit kering, wangian parfum akan lebih cepat berkurang berbanding mereka yang memiliki kondisi kulit berminyak. Kadar PH seseorang, juga akan mempengaruhi interaksi antara kulit dan parfum.

.

Itu sahaja lah yang dapat kami kongsikan berkenaan dengan istilah minyak wangi ini. Marilah kita sama-sama memahaminya agar dapat memudahkan kita dalam memilih wangian disamping mengetahui maksud istilahnya. Jika info ini bermanfaat, mari sebarkan dan like fb pages fb.me/perfumedukekoyen atau fb.me/perfumexpert 

Tips Permulaan Bisness

Tuan Abd Hakim Ceo D’Apple menulis penuh teliti,
BARU NAK MULA BUAT BISNES?
Tak pasti atau masih ‘blur’ apa langkah-langkah awal yang perlu dilakukan?
Disini saya kongsikan apa yang perlu dibuat pada peringkat pertama bisnes langkah demi langkah (basic) : 

.
1. Tentukan bisnes apa yang nak dibuat. Produk atau servis? Jual produk sendiri atau produk orang lain? Dan tentukan dimana produk / servis itu akan dipasarkan. Ini penting untuk memudahkan proses mengenalpasti target market dan specific customer kita. Jika melibatkan produk, kebagusan pakejing harus dititikberatkan selain dari produk itu sendiri. Cari designer jika mampu.

.
2. Cari nama syarikat – nama yang ada ‘commercial value’. Mudah dibaca dan mudah diingati. Tentukan juga jenis syarikat yang nak dibuka sama ada Sole Prop , PLT atau Sdn Bhd. Buka ikut kemampuan dan tujuan.

.
3. Cari nama brand dan buat logo (kalau ada bajet, mohon trade mark terus dengan MyIPO – Isi borang TM5 – kos +- RM350)

.4. Tentukan jawatan kita dalam syarikat. Contoh : Jawatan Pengurus untuk Enterprise, Pengarah Urusan / CEO untuk syarikat Sdn Bhd 

.5. Buat kad bisnes. Bagi designer buat dan cetak terus. Hanya RM30 untuk 100 keping. 

.6. Daftar syarikat dengan SSM (+- RM100 untuk Enterprise dan +- RM3,000 untuk Sdn Bhd). Nak daftar Sdn Bhd kena berurusan dengan syarikat Setiausaha Syarikat. 
Buka akaun fesbuk, instagrem, install wasapp dll (jika belum ada)
Jika pandai buat website / blog, silakan buat 🙂

.7. Buat profail syarikat dan sentiasa kemaskini mengikut perkembangan semasa. 

– latarbelakang syarikat

– jenis perniagaan

– produk / servis yang ditawarkan

– struktur organisasi

– misi dan visi

.8. Buat Rancangan perniagaan dan kemaskini mengikut perkembangan semasa

– aspek sumber manusia

– aspek kewangan

– aspek pengeluaran

– aspek pemasaran

– aspek pengedaran

.9. Sertai kursus/seminar produk atau servis bidang yang diceburi atau berkuli di syarikat yang berkaitan dengan bisnes yang nak dibuka / diceburi.

.10. Join kelas pemasaran sama ada online dan offline. Kemahiran dalam memasarkan produk sangatlah penting dan kemahiran ini adalah sangat kritikal untuk menentukan kelangsungan bisnes kita. 

.11. Ambil gambar produk cantik-cantik. Gambar mesti jelas. Post iklan produk atau servis yang ditawarkan serta logo dalam fesbuk 10 kali sehari selama 3 bulan. Content dan headline mesti catchy. Persembahkan nilai dengan betul. 

.Proses pre pengenalan. (Lagi banyak friendlist lagi bagus) – nak advance lagi buat iklan fesbuk berbayar terus. Buat Fanpage.
Boleh juga post ke group wasapp, instagrem, twitter, wechat etc

.12. Cetak buku bil / resit / invois / d.o . (Fast print RM200). Design buku bil / invois mengikut kesesuaian bisnes. 

.13. Mula menjual (Market first, sell later). Ilmu memasar lain, menjual lain. Kuasai kedua-duanya. Kenalpasti siapa dan platform apakah yang kita akan gunakan untuk pasarkan produk / servis kita. Kenalpasti channel, channel, channel. Next step adalah besarkan channel yang sesuai dan berkualiti.
Perletakan harga produk juga amat penting. Pada fasa ini kena tentukan berapa layer peringkat pengedaran yang kita nak gunakan. 

.Contoh:
Pengeluar – Stokis – Pengedar – Agen – Customer

Pengeluar – Stokis – Agen – Customer

Pengeluar – Stokis – Customer

Pengeluar – customer

.Pemilihan peringkat pengedaran sangat penting dalam perletakan harga produk dan juga margin keuntungan..Tentukan peringkat pengedaran yang nak digunakan.
.14. Ada modal sikit, pilih bank yang sesuai dan buka akaun semasa syarikat serta ambil lah buku cek. (RM1,000 – RM2,500 untuk deposit buka akaun syarikat)

.15. Membeli dan membayarlah dengan menggunakan cek agar akaun syarikat aktif.

.16. Semua urusniaga perlu dicatatkan / direkodkan. Paling penting adalah catat berapa RM masuk dan berapa RM keluar.

.
17. Simpan semua resit, voucher, bukti pembelian atau jualan.

.
18. Ambil maklum balas customer. Buat penambah baikan produk / servis setiap masa. 

.
19. Perhatikan teknik pemasaran dan jualan yang macam mana paling mendatangkan hasil yang paling maksimum. Ulang yang paling berkesan. 

.
20. Tentukan gaji pemilik dan pekerja. Asingkan penggunaan wang peribadi dengan wang syarikat.

.
21. Wajib tahu perbelanjaan tetap bulanan seperti gaji, sewa, bil elektrik, air agar kita tahu dan dapat plan target pendapatan

.
22. Upgrade ilmu pengurusan syarikat, ilmu pemasaran, ilmu kewangan dan juga upgrade produk dari segi pengiktirafan. 

.Contoh : untuk produk makanan, dapatkan sijil halal..
Kelengkapan pakejing seperti barcode, nutrition fact cuba dapatkannya. Ini penting untuk keyakinan agen dan pembeli.
.

Bila dah dapat jualan pertama, perkara pertama yang perlu anda fikir adalah bagaimana dan apa strategi yang perlu dibuat untuk catat jualan yang mampu mencapai titik pulangan modal, barulah fikir untuk langkah seterusnya yang lebih bergaya 🙂

.
PENGETAHUAN KEWANGAN (ASAS) YANG PERLU ANDA TAHU SEBELUM MEMULAKAN BISNES

=====================

.

1. Berupaya mengenalpasti dan menyenaraikan berapa (RM) jumlah perbelanjaan / overhead tetap syarikat kita sebulan. Contoh overhead sebulan = RM5,000

.
2. Wajib mengetahui berapa profit margin produk kita. katakan profit margin kita adalah 50%
Profit margin / margin keuntungan 

= Harga jual – harga kos / Harga jual
Contoh : 
Harga jual kasut = RM20.00

Harga kos kasut = RM10.00

.

Jadi, Profit margin kasut :
= RM20 – RM10 / RM20

= 50% @ 0.5

.3. Mesti mengetahui berapa titik pulang modal (break event point). Berapa jumlah jualan yang diperlukan untuk capai titik pulang modal. Dengan kata lain, berapa jualan yang diperlukan untuk menjadikan bisnes kita tak rugi dan tak untung.
Bila kita tahu berapa overhead sebulan, berapa profit margin produk kita, maka kita boleh mengetahu berapa titik pulang modal kita seperti contoh di bawah :
Formula titik pulang modal 

= Jumlah perbelanjaan / profit margin
= 5,000 / 50%
= 5,000 / 0.5

= RM 10,000

.

Ini bermakna, anda perlukan jualan sebanyak RM10,000.00 sebulan untuk mencapai titik pulangan modal (tak untung dan juga tak rugi) iaitu jualan yang berupaya untuk menampung perbelanjaan atau overhead tetap anda sebulan bagi produk yang profit marginnya 50%. Ia juga bersamaan dengan RM333.33 sehari. 

.
+ Jika purata jualan harian anda tidak sampai kepada RM333.33 sehari, maka perniagaan anda adalah dalam mode ‘rugi’
+ Dan jika anda dapat hasilkan purata jualan bersamaan dengan RM333.33 sehari, maka perniagaan anda tak untung dan tak rugi.
+ Dan jika purata jualan harian anda melebihi RM333.33 sehari, maka perniagaan anda dalam mode untung.

.
Sebelum anda berfikir dan berharap anda berupaya untuk menjadikan syarikat yang baru anda tubuhkan ini mendapatkan untung, saya cadangkan, belajar dahulu biar ia berupaya mencapai titik pulang modal. Jika perniagaan syarikat berupaya bertahan sehingga 3-6 bulan dalam mode tak untung dan tak rugi, ini sudah boleh dikatakan satu kejayaan besar.

.

Bila anda sudah biasa berjuang untuk capai titik pulang modal, akan datang satu masa, kita dah rasa cukup kuat dan selesa untuk ‘push’ jualan harian atau bulanan kita mencapai tahap keuntungan sedikit demi sedikit..
Tempoh 6 bulan tak rugi dan tak untung itu adalah tempoh kita bina jenama, bina tribe, bina kepercayaan dan bina rangkaian untuk menjadikan 6 bulan seterusnya adalah dalam mode ‘buat duit’ 

.
Manusia perlu masa untuk jadi pelanggan setia kita. Jadi, kita perlukan modal penimbal untuk bertahan menunggu di antara selang masa mereka menjadi pengguna biasa sehingga menjadi pengguna tegar produk kita.. 
Adalah menjadi tugas owner untuk cari modal penimbal tersebut. 
.

Pertahankan perniagaan kita untuk melepasi tempoh asas pertama iaitu 3 tahun. InshaAllah untuk ke fasa seterusnya kita dan perniagaan kita dah semakin dewasa dan makin kuat untuk berdepan dengan cabaran yang lebih besar.

.
** Mohon share jika tuan puan fikir ianya bermanfaat dan mampu membantu orang lain juga. Buat pahala sambil santai-santai 🙂
.https://telegram.me/onlinebusines

Tips Permulaan Bisness

Tuan Abd Hakim Ceo D’Apple menulis penuh teliti,
BARU NAK MULA BUAT BISNES?
Tak pasti atau masih ‘blur’ apa langkah-langkah awal yang perlu dilakukan?
Disini saya kongsikan apa yang perlu dibuat pada peringkat pertama bisnes langkah demi langkah (basic) : 

.
1. Tentukan bisnes apa yang nak dibuat. Produk atau servis? Jual produk sendiri atau produk orang lain? Dan tentukan dimana produk / servis itu akan dipasarkan. Ini penting untuk memudahkan proses mengenalpasti target market dan specific customer kita. Jika melibatkan produk, kebagusan pakejing harus dititikberatkan selain dari produk itu sendiri. Cari designer jika mampu.
2. Cari nama syarikat – nama yang ada ‘commercial value’. Mudah dibaca dan mudah diingati. Tentukan juga jenis syarikat yang nak dibuka sama ada Sole Prop , PLT atau Sdn Bhd. Buka ikut kemampuan dan tujuan.
3. Cari nama brand dan buat logo (kalau ada bajet, mohon trade mark terus dengan MyIPO – Isi borang TM5 – kos +- RM350)
4. Tentukan jawatan kita dalam syarikat. Contoh : Jawatan Pengurus untuk Enterprise, Pengarah Urusan / CEO untuk syarikat Sdn Bhd 
5. Buat kad bisnes. Bagi designer buat dan cetak terus. Hanya RM30 untuk 100 keping. 
6. Daftar syarikat dengan SSM (+- RM100 untuk Enterprise dan +- RM3,000 untuk Sdn Bhd). Nak daftar Sdn Bhd kena berurusan dengan syarikat Setiausaha Syarikat. 
Buka akaun fesbuk, instagrem, install wasapp dll (jika belum ada)
Jika pandai buat website / blog, silakan buat 🙂
7. Buat profail syarikat dan sentiasa kemaskini mengikut perkembangan semasa. 

– latarbelakang syarikat

– jenis perniagaan

– produk / servis yang ditawarkan

– struktur organisasi

– misi dan visi
8. Buat Rancangan perniagaan dan kemaskini mengikut perkembangan semasa

– aspek sumber manusia

– aspek kewangan

– aspek pengeluaran

– aspek pemasaran

– aspek pengedaran
9. Sertai kursus/seminar produk atau servis bidang yang diceburi atau berkuli di syarikat yang berkaitan dengan bisnes yang nak dibuka / diceburi.
10. Join kelas pemasaran sama ada online dan offline. Kemahiran dalam memasarkan produk sangatlah penting dan kemahiran ini adalah sangat kritikal untuk menentukan kelangsungan bisnes kita. 
11. Ambil gambar produk cantik-cantik. Gambar mesti jelas. Post iklan produk atau servis yang ditawarkan serta logo dalam fesbuk 10 kali sehari selama 3 bulan. Content dan headline mesti catchy. Persembahkan nilai dengan betul. 
Proses pre pengenalan. (Lagi banyak friendlist lagi bagus) – nak advance lagi buat iklan fesbuk berbayar terus. Buat Fanpage.
Boleh juga post ke group wasapp, instagrem, twitter, wechat etc
12. Cetak buku bil / resit / invois / d.o . (Fast print RM200). Design buku bil / invois mengikut kesesuaian bisnes. 
13. Mula menjual (Market first, sell later). Ilmu memasar lain, menjual lain. Kuasai kedua-duanya. Kenalpasti siapa dan platform apakah yang kita akan gunakan untuk pasarkan produk / servis kita. Kenalpasti channel, channel, channel. Next step adalah besarkan channel yang sesuai dan berkualiti.
Perletakan harga produk juga amat penting. Pada fasa ini kena tentukan berapa layer peringkat pengedaran yang kita nak gunakan. Contoh:
Pengeluar – Stokis – Pengedar – Agen – Customer
Pengeluar – Stokis – Agen – Customer
Pengeluar – Stokis – Customer
Pengeluar – customer
Pemilihan peringkat pengedaran sangat penting dalam perletakan harga produk dan juga margin keuntungan.
Tentukan peringkat pengedaran yang nak digunakan.
14. Ada modal sikit, pilih bank yang sesuai dan buka akaun semasa syarikat serta ambil lah buku cek. (RM1,000 – RM2,500 untuk deposit buka akaun syarikat)
15. Membeli dan membayarlah dengan menggunakan cek agar akaun syarikat aktif.
16. Semua urusniaga perlu dicatatkan / direkodkan. Paling penting adalah catat berapa RM masuk dan berapa RM keluar.
17. Simpan semua resit, voucher, bukti pembelian atau jualan.
18. Ambil maklum balas customer. Buat penambah baikan produk / servis setiap masa. 
19. Perhatikan teknik pemasaran dan jualan yang macam mana paling mendatangkan hasil yang paling maksimum. Ulang yang paling berkesan. 
20. Tentukan gaji pemilik dan pekerja. Asingkan penggunaan wang peribadi dengan wang syarikat.
21. Wajib tahu perbelanjaan tetap bulanan seperti gaji, sewa, bil elektrik, air agar kita tahu dan dapat plan target pendapatan
22. Upgrade ilmu pengurusan syarikat, ilmu pemasaran, ilmu kewangan dan juga upgrade produk dari segi pengiktirafan. Contoh : untuk produk makanan, dapatkan sijil halal..
Kelengkapan pakejing seperti barcode, nutrition fact cuba dapatkannya. Ini penting untuk keyakinan agen dan pembeli.
.

Bila dah dapat jualan pertama, perkara pertama yang perlu anda fikir adalah bagaimana dan apa strategi yang perlu dibuat untuk catat jualan yang mampu mencapai titik pulangan modal, barulah fikir untuk langkah seterusnya yang lebih bergaya 🙂

.
PENGETAHUAN KEWANGAN (ASAS) YANG PERLU ANDA TAHU SEBELUM MEMULAKAN BISNES

=====================

.

1. Berupaya mengenalpasti dan menyenaraikan berapa (RM) jumlah perbelanjaan / overhead tetap syarikat kita sebulan. Contoh overhead sebulan = RM5,000
2. Wajib mengetahui berapa profit margin produk kita. katakan profit margin kita adalah 50%
Profit margin / margin keuntungan 

= Harga jual – harga kos / Harga jual
Contoh : 
Harga jual kasut = RM20.00

Harga kos kasut = RM10.00

.

Jadi, Profit margin kasut :
= RM20 – RM10 / RM20

= 50% @ 0.5
3. Mesti mengetahui berapa titik pulang modal (break event point). Berapa jumlah jualan yang diperlukan untuk capai titik pulang modal. Dengan kata lain, berapa jualan yang diperlukan untuk menjadikan bisnes kita tak rugi dan tak untung.
Bila kita tahu berapa overhead sebulan, berapa profit margin produk kita, maka kita boleh mengetahu berapa titik pulang modal kita seperti contoh di bawah :
Formula titik pulang modal 

= Jumlah perbelanjaan / profit margin
= 5,000 / 50%
= 5,000 / 0.5

= RM 10,000

.

Ini bermakna, anda perlukan jualan sebanyak RM10,000.00 sebulan untuk mencapai titik pulangan modal (tak untung dan juga tak rugi) iaitu jualan yang berupaya untuk menampung perbelanjaan atau overhead tetap anda sebulan bagi produk yang profit marginnya 50%. Ia juga bersamaan dengan RM333.33 sehari. 
+ Jika purata jualan harian anda tidak sampai kepada RM333.33 sehari, maka perniagaan anda adalah dalam mode ‘rugi’
+ Dan jika anda dapat hasilkan purata jualan bersamaan dengan RM333.33 sehari, maka perniagaan anda tak untung dan tak rugi.
+ Dan jika purata jualan harian anda melebihi RM333.33 sehari, maka perniagaan anda dalam mode untung.

.
Sebelum anda berfikir dan berharap anda berupaya untuk menjadikan syarikat yang baru anda tubuhkan ini mendapatkan untung, saya cadangkan, belajar dahulu biar ia berupaya mencapai titik pulang modal. Jika perniagaan syarikat berupaya bertahan sehingga 3-6 bulan dalam mode tak untung dan tak rugi, ini sudah boleh dikatakan satu kejayaan besar.

.

Bila anda sudah biasa berjuang untuk capai titik pulang modal, akan datang satu masa, kita dah rasa cukup kuat dan selesa untuk ‘push’ jualan harian atau bulanan kita mencapai tahap keuntungan sedikit demi sedikit..
Tempoh 6 bulan tak rugi dan tak untung itu adalah tempoh kita bina jenama, bina tribe, bina kepercayaan dan bina rangkaian untuk menjadikan 6 bulan seterusnya adalah dalam mode ‘buat duit’ 

.
Manusia perlu masa untuk jadi pelanggan setia kita. Jadi, kita perlukan modal penimbal untuk bertahan menunggu di antara selang masa mereka menjadi pengguna biasa sehingga menjadi pengguna tegar produk kita.. 
Adalah menjadi tugas owner untuk cari modal penimbal tersebut. 
.

Pertahankan perniagaan kita untuk melepasi tempoh asas pertama iaitu 3 tahun. InshaAllah untuk ke fasa seterusnya kita dan perniagaan kita dah semakin dewasa dan makin kuat untuk berdepan dengan cabaran yang lebih besar.

.
** Mohon share jika tuan puan fikir ianya bermanfaat dan mampu membantu orang lain juga. Buat pahala sambil santai-santai 🙂
.https://telegram.me/onlinebusines

Jana Pendapatan melalui Little Trees 

*Assalamualaikum* . Apa khabar orang jauh?….
Maaf jika perkongsian produk sy mengganggu ruangan pandangan tuan/puan..sy sekadar berkongsi bagaimana nak buat *Pahala EXTRA* dan *Income EXTRA* 😀
*Ahlan Ya Ramadhan*

Bulan Yang Diberkati Dan Dirahmati. Bulan Kegembiraan.
Indah tidak terkata…

Igauan tiada tercapai…

.

Impikan rumah anda menjadi perbualan hangat sepanjang masa???

.

Bukan mengajar buat dosa tetapi nak mewar2kan tips bagaimana melahirkan rasa *kemesraan* dan *kemeriahan* di rumah anda. Lagi2 Bulan Puasa ini, *Bulan Kegembiraan… Iaitu Kegembiraan Membina Pahala*. Lagi ramai cerita kebaikkan lagi banyak pahala tercipta.

.

Kini jangan malu dan segan mengajar rakan taulan singgah dirumah untuk segala aktiviti amal dirumah anda. *KENAPA???*

Tak perlu fikir pasal bau hapak permaidani, tidak perlu risau akan bau tumis sambal belacan yang melekat di langsir, tidak perlu rungsing bau lama sofa dan juga akhirnya bau pering dan hancing di tandas. 

.

Mana orang suka rumah sendiri bau seperti *TONG SAMPAH* mahupun *LOJI NAJIS*….

.

Semuanya akan selesai dengan adanya *KEPINGAN – KEPINGAN AJAIB* ini. *PERCAYALAH* akan membantu anda dalam menjaga kualiti serta kesegaran udara didalam rumah anda.

.

Syukur..! Dengan adanya *PEWANGI DAN PENYEGAR UDARA LITTLE TREES EXTRA STRENGTH* :-

.

.

WOW!!! Kini terdapat air freshener *LITTLE TREES X-TRA STRENGTH* bersaiz besar (XL). KeTAHANan selama *1176 JAM…*
*KEGUNAAN*

🌲 Ruangan dalam kereta

🌲 Ruang pejabat

🌲 Bilik tidur

🌲 Butik

🌲 Bilik mesyuarat

🌲 Masjid/ Surau

🌲 Gym
*KELEBIHAN*

🌸 Bersaiz besar (XL)

🌸 Bertindak sebagai aroma terapi

🌸 Mengurangkan stress

🌸 Cara penggunaan yang ringkas

🌸 Membasmi bau rokok di dalam kereta

🌸Boleh menghilangkan bau kurang menyenangkan didalam peti ais, bau busuk didalam almari kasut serta bau dari pakaian yang tidak kering sepenuhnya.

🌸 Tahan sehingga 7 minggu

🌸 Harga sangat berpatutan

🌸 Terdapat 4 aroma terbaik dunia; – Vanilla – Black Ice – Apple – Strawberry
CIRI-CIRI UTAMA :-

✔mengandungi unsur-unsur mesra alam dan bahan-bahan aktif yg lain

✔mempunyai kesan yg menakjubkan utk menyebarkan baunya walaupun ianya hanya *papercut*

✔ketahanan bauan selama 7 minggu dan menjimatkan

✔tiada kesan sampingan kepada tangan

✔di cipta khas utk senang di gantung

✔keseimbangan pH yg stabil

✔haruman ekstrak buah buahan dan bungaan yg menyegarkan.
CARA PENGGUNAAN :

*TERPAPAR GARIS PANDUAN YANG MUDAH DIBELAKANG BUNGKUSAN*
Daya Tarikan :-

*Hang Freely! Avoid product contact with any surface.!!!*

*Nota Tambahan* : 

Saya juga sedang sedia membimbing jika sahabat2 ingin menjadi ejen *Little Trees* kami.
*JOM TAMBAHKAN EKONOMI UNTUK RAYA INI* 👌🏻

Tak perlu keluar rumah,sambil uruskan rumah tangga,uruskan anak2..kita masih dapat peluang pegang duit poket sendiri👍
Gunakan khidmat smart phone shj.
Blh hubungi saya 😀 

013-5622874 

Quran Latif 

TELAH TERBIT!!!

Al-Quran Terjemahan Bahasa Melayu (sedang)

Al-Quran & Terjemahannya Resm Uthmani 

Bahan Kulit : Kulit Keras/Tebal

Design : 4 Pilihan Warna Beg 

Terbaru di pasaran!

Dilengkapi dengan;

-Asbabun Nuzul

-Intisari Ayat

-Indeks Ayat

-Al-Ma’thurat Kubra

-Penjelasan Alamat Waqaf

-Doa Khatam Qur’an
Harga : RM30 exc Postage

Order: 013-5622874





Vanillaroma

Keistimewaan “LITTLE TREES X-TRA STRENGTH (XL)”.

.

Patutlah Vanilla merupakan wangian no.1 dari yang lain dan mendapat permintaan paling tinggi….
.

.KENAPA VANILLA??.

.

.1)Kesan yang menenangkan
Pada tahun 1991, Pusat Kanser Sloan-Kettering di New York menguji keberkesanan lima wangian pada 85 orang pesakit yang menjalani pengimejan resonans magnetik, atau MRI. Daripada wangian-wangian yang diuji, aroma vanila, heliotropin, telah diberi nilai yang paling santai. Pesakit yang terdedah kepada heliotropin melaporkan, 63% dari pesakit mengalami kurang kebimbangan (kurang nervous) dan claustrophobia daripada yang pesakit yang tidak terdedah kepada wangian. Kajian ini mendorong Sloan-Kettering untuk memasukkan wangian vanila sebagai sebahagian standard imbasan MRI. Satu kajian di Tubingen University di Jerman juga mendedahkan bahawa vanila mengurangkan kejutan refleks pada manusia dan haiwan. Kerana sifat-sifat yang menenangkan, aroma vanila ini biasa digunakan dalam produk mandian, lilin dan bentuk lain untuk membantu menggalakkan tidur yang tenang..

.

.2)Kesan Aphrodisiacal

Menurut “Chemistry of Spices” vanila telah dianggap sebagai afrodisiak sejak zaman Aztec. Pada tahun 1762, satu kajian di Jerman mendapati bahawa ubat yang mengandungi vanila dapat menyembuhkan penyakit mati pucuk bagi lelaki. Satu kajian oleh Smell and Taste Treatment and Research Foundation mendapati bahawa vanila, serta bau lain seperti lavender, pai labu dan likuoris hitam, menghasilkan peningkatan aliran darah pada zakar sukarelawan lelaki. Vanilla adalah yang paling berkesan pada lelaki yang lebih berusia..

.

.3)Kesan pernafasan
Penyelidik di Pusat Kebangsaan bagi Penyelidikan Saintifik di Strasbourg, Perancis, mendapati bahawa bau vanila mengurangkan masalah pernafasan dan sleep apnea pada bayi pramatang. Dr. Luc Marlier dan rakan-rakannya menambah 15 titis vanillin untuk 15 bantal bayi pra-matang di unit rawatan rapi dan dipantau kadar pernafasan mereka selama tiga hari berturut-turut. Episod sleep apnea menurun sebanyak 36% pada hari pertama bayi terkena bau vanila. Para saintis membuat rumusan bahawa vanila membantu bayi dalam dua cara: dengan secara langsung memberi kesan kepada pusat pernafasan dalam otak, dan dengan membantu bayi menyesuaikan diri dengan tekanan.

.

.◦ Credit: livestrong.com